Välkommen!

Denna blogg är ett försök att starta upp ett nätverk/kontaktforum för de idella ridledarna i Norrbotten - det är dock ni ridledare som måste stå för arbetet att hålla den levande...

måndag 2 januari 2012

Dressyr bettlöst...

Här har ni en film med en ryttare som rider utan såväl bett som hjälptyglar :-) Kolla avspändheten hos hästen!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag hamnade här inne av en slump när jag googlade om fasta inspänningar är en sort negativ förstärkning. Läser ett program vid SLU som heter Etologi -och Djurskydd, och jag läser just nu en kurs i etologi och försöker sätta mig in i hästvärlden då den är praktiskt taget helt ny för mig.
  Har kollat runt lite bland dina inlägg och tycker att det borde finnas fler som du i hästvärlden! Har förstått att det är många som inte förstår sig på vikten av olika inlärningsmetoder hos hästar, och att hästar ofta blir felbehandlade. Så jag hoppas att fler får upp ögonen för din blogg!

  Mvh
  Evelina

  SvaraRadera
 2. Hej Evelina.
  Kul att du hittat denna blogg och att du tycker att mina inlägg varit intressanta! Tack för dina berömmande ord, de värmer! :-)

  Denna blogg är en blogg som jag gör i mitt jobb som utbildningskonsulent åt Norrbottens RF. Vill du läsa mer som jag skrivit kan du gå in på http://phoebeoganget.blogspot.com eller www.bircahastgard.se - det är min egen blogg respektive hemsida.

  SLUs kurs låter intressant - själv tänkte jag gå den kortare kurs som de utlyst två gånger vid det här laget. Den hette "Att träna häst - djurskydd, etik och moral.". Första året hade den även underrubriken "rollkur och grisfösare - behöver vi det?". Kursen vände sig till tränare, instruktörer och andra som yrkesmässigt jobbar med häst. Tyvärr så visar väl de bägge årens svaga intresse för kursen (blev inställt bägge gångerna) hur låg prioritet dessa frågor har hos de yrkesverksamma! Om det sedan beror på att de anser "det här kan vi redan" eller om det är "det här är inte intressant" vet inte jag men faktum är att den innehöll många frågor som skulle vara intressanta att lyfta till ytan inom hästvärlden i Sverige (inte bara här naturligtvis utan i hela världen!).

  Hör gärna av dig till mig om du vill publicera något inlägg i någon av mina bloggar - skulle vara jätteintressant!

  Mvh
  Carina

  SvaraRadera